NVB-bushouders negeren protocol

Klapstoeltjes in bussen aanwezig

Burgers hebben Dagblad Suriname erop geattendeerd dat bussen van het staatsbedrijf Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB) rondrijden, waaruit de klapstoeltjes niet zijn verwijderd. Passagiers blijken gewoon gebruik te kunnen maken van die stoeltjes. Het Protocol Transportsector is duidelijk over het klapstoeltje. Onder artikel 4.2.a. in dit protocol staat onder andere te lezen: ‘Bij voorkeur een persoon per bank, bij voorkeur, window seats, zitplaatsen markeren. Klapstoelen uit de bussen verwijderen.’ 

Particuliere lijnbushouders hebben wel de klapstoeltjes uit hun bussen verwijderd en houden zich zoveel als mogelijk aan de geldende covid-maatregelen. De maatregel om klapstoeltjes te verwijderen uit bussen is niet voor niets genomen. Met het verwijderen van deze stoeltjes wordt voorkomen dat passagiers nog dichter naast elkaar zitten, als ze al zitten op de twee-naast-twee vaste stoeltjes in de bussen, om daarmee verspreiding van het coronavirus zoveel als mogelijk te voorkomen.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: