Centrale Bank trekt vergunning wisselkantoor City Change NV in en schort vergunning Valuta Exchange NV 30 dagen op

De Centrale Bank van Suriname (CBvS) heeft de door haar aan City Change N.V. verleende vergunning voor het uitoefenen van het bedrijf van wisselkantoor, per 20 januari ingetrokken.

Conform het bepaalde in Artikel 10 lid 4 en 5 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 (S.B. 2012 No. 170) is het onmiddellijk intredend rechtsgevolg hiervan het verbod ter uitoefening van het bedrijf van wisselkantoor door City Change N.V., zo laat de CBvS vrijdag in een communiqué weten.

Als gevolg hiervan is de CBvS overgegaan tot doorhaling van City Change N.V. in het register van geldtransactiekantoren zoals bepaald in artikel 11 lid 3 van de Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012.

Vanaf 20 januari is het City Change N.V. dus verboden het bedrijf van wisselkantoor uit te oefenen.

Conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 (S.B. 2012 No. 170) heeft de CBvS ook de door haar aan Valuta Exchange N.V. (afgekort Valex N.V.), gevestigd aan de Anamoestraat perceel No. 2367, verleende vergunning voor het uitoefenen van het bedrijf van wisselkantoor, voor een periode van dertig dagen geschorst ingaande 20 januari.

Het onmiddellijk intredend rechtsgevolg hiervan is het verbod ter uitoefening van het bedrijf van wisselkantoor door Valuta Exchange N.V. (Valex N.V.) voor een tijdsduur van dertig (30) dagen.

Vanaf 20 januari tot en met 18 februari is het Valuta Exchange N.V. (Valex N.V.) verboden het bedrijf van wisselkantoor uit te oefenen.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: