Hofwijks over IMF: “We moeten eerlijk zijn naar de samenleving”

Curtis Hofwijks, tegenwoordig politicus namens PRO en voormalig activist, kijkt nuchter naar de veelbesproken komst van het IMF. Terwijl velen de werkwijze van de internationale instelling als een bittere pil zien, reageert Hofwijks gematigd. “Hoe onprettig het ook lijkt en zou kunnen uitpakken, de PRO heeft voor de verkiezingen reeds aangegeven dat een gang naar het IMF onvermijdelijk leek. En het gaat dan niet om het gelijk maar om de durf.”  Voor Hofwijks is het belangrijk om eerlijk te zijn naar de samenleving toe. De politicus blikt terug op beloften tijdens de verkiezingen en zegt dat er toen was beloofd dat er zoveel alternatieven zijn. “En nu wordt gezegd dat je zonder het IMF niet kan herschikken en lenen.” Voor de PRO-politicus is het belangrijk dat Suriname duurzame oplossingen moet overhouden als deze weg wordt ingeslagen. “Dan zullen de offers niet voor niets zijn geweest”, besluit Hofwijks.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: