Doden bij brand grootste vaccinproducent ter wereld

Een brand bij een enorme vaccinfabriek in India heeft het leven gekost aan zeker vijf mensen. De productie van vaccins tegen het coronavirus komt volgens de autoriteiten niet in gevaar.

De brand woedde in het westelijke Pune bij het Indiase Serum Institute, dat bekendstaat als de grootste vaccinmaker ter wereld. Het instituut produceert onder meer het Covishield-vaccin, de lokale variant van het middel van AstraZeneca en Oxford.

Het vuur zou hebben gewoed bij een gebouw dat nog in aanbouw was. Het Serum Institute produceert enorme aantallen vaccins die over de hele wereld worden verkocht. Het gaat jaarlijks om ongeveer 1,5 miljard doses van middelen tegen polio, hepatitis B, de mazelen en andere aandoeningen.

Het coronavaccin Covishield wordt ook gebruikt in India zelf. De autoriteiten willen in de periode tot juli 300 miljoen van de 1,3 miljard inwoners inenten tegen het coronavirus.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: