Reisbeperkingen naar Nederland

Vanaf zaterdag 23 januari, 00.01 uur, geldt een Nederlands vliegverbod voor vliegtuigen uit het Verenigd Koninkrijk, Kaapverdië, de Dominicaanse Republiek, Zuid-Afrika en landen in Zuid-Amerika. In deze landen komen nieuwe zeer besmettelijke varianten voor van het Covid-19 virus. Het vliegverbod is er om te voorkomen dat deze nieuwe varianten zich verder verspreiden in Nederland.

Voor de volgende landen geldt vanaf 23 januari, 00.01 uur, een vliegverbod voor vluchten uit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Kaapverdië.

Het vliegverbod geldt ook voor Argentinië, Bolivia, Brazilië, Chili, Colombia, Dominicaanse Republiek, Ecuador, Frans-Guyana, Guyana, Panama, Paraguay, Peru, Suriname, Uruguay en Venezuela.

Er wordt een uitzondering gemaakt  voor mensen met de Nederlandse nationaliteit die naar Nederland repatriëren. Mensen die onder deze uitzondering vallen dienen naast de al verplichte PCR-/Covid-test ook een aanvullende sneltest te doen, die maximaal vier uur uur voor vertrek moet worden afgenomen.

Nog niet duidelijk is wat een en ander betekent voor Nederlanders die vanuit Suriname naar Nederland willen terugkeren. Reizigers wordt verzocht daaromtrent contact te onderhouden met hun luchtvaartmaatschappij.

Het vliegverbod geldt in ieder geval tot 22 februari, of eerder indien daartoe aanleiding voor is.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: