Politie staat activist Pique toe petitie in te dienen bij Assemblee

Niet meer dan honderd demonstranten op de been

Het protest van Siebrano Pique woensdagochtend in Paramaribo heeft weer niet meer dan honderd demonstranten op de been gebracht. Er is veel politie op de been, om ervoor te zorgen dat de orde wordt gehandhaafd.

Te Ondrobon zei Pique tegen de aanwezige actievoerders: ‘We hebben geen vergunning gekregen voor deze demonstratie. We staan niet hier om de orde te verstoren, maar om een signaal aan de regering af te geven, dat het zo niet verder kan….. Mensen, hou je zoveel mogelijk aan de Covid-maatregelen, groepjes van vijf.’

Aanwezige politie laat de groep toe om een petitie in te dienen bij De Nationale Assemblee, maar de demonstranten mogen niet als een demonstratie naar het gebouw van het parlement lopen. 

Onder de aanwezigen ook vakbondsleider Michael Salons, voorzitter van de Werknemersorganisatie Openbare Werken (WOOW), die personen die in dienst zijn genomen voor de regeringswisseling, maar nog niet op de loonrol zijn geplaatst, opriep om de actie van Siebrano Pique bij te wonen, maar niet te ondersteunen. 

Het protest verloopt rustig en de aanwezigen lijken zich, onder toeziend oog van de politie, te houden aan de Covid-maatregelen.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: