Minister Nurmohamed: “Als er eerst studies waren gedaan, zou er geen disaster achterblijven”

Minister Riad Nurmohamed geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat het bijzonder jammer is dat veel projecten geïnitieerd zijn tijdens de regering Bouterse-Adhin, maar nooit zijn afgerond. “Ik weet niet wat de intenties waren. Er zijn leningen gesloten. Er zijn startseinen gegeven, maar we zien dat de projecten zijn niet afgerond. Indien er feasibility studies waren gedaan, zou er geen disaster achterblijven. Maar die haalbaarheidsstudies zijn niet gedaan. Er werd gefocust op show geven. Nu moet iemand het oplossen. Wij gaan naar alle mogelijkheden kijken om het op te lossen. We zullen het doen, ik heb die verantwoordelijkheid op me genomen”, zegt minister Nurmohamed. “Het kan niet dat de half gebouwde panden zo blijven staan rotten. We gaan het afronden.”

Mensen kunnen leuke ideeën hebben

De 4-baansweg in Para, de zogenaamde Highway, is een initiatief geweest van de vorige regering. “Ik denk niet dat er een feasibility studie bestond. Er is geen onderzoek gedaan. Ik weet niet wat de filosofie erachter is, het bestaat niet op papier. Mensen kunnen wel leuke ideeën hebben. Eigenlijk was er geen directe nood ervoor”, zegt de bewindsman. Minister Nurmohamed, die van huis uit civiel ingenieur is, geeft aan dat de weg er nu al staat en dus moeten we verder. Het zal zijn nut hebben. “Dat kapitaal had je beter kunnen gebruiken.  Je kon de gebouwen af ronden. Je kon het baggerproject afronden. Je kon de gebouwen van de universiteit aanpakken. De huizenbouwfabriek is nog een voorbeeld. Het is gesloten en er is geen studie gedaan. Alles staat daar als monument, verlies van kapitaal. Het is verlies van tijd en energie. Dat kapitaal in de miljoenen, die lening, kond beter ingezet worden. Maar nu zullen we het aanpakken. Er komen oplossingen. De dingen die er al staan, zullen wij afronden waar mogelijk. In ieder geval moeten wij ervoor zorgen dat dit nooit meer mag gebeuren”, stelt minister Nurmohamed.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: