“Ik mag niet jokken, een deel is al geplaatst op loonrol”

De Werknemersorganisatie Openbare Werken (WOOW) onder leiding van Michael Salons, roept personen die in dienst zijn genomen voor de regeringswisseling, maar nog niet op de loonrol zijn geplaatst, op om de acties van Sibrano Pique bij te wonen. Tegenover Dagblad Suriname bevestigd de vakbondsman dat hij de oproep heeft gedaan. “Ik zeg bewust bijwonen en niet ondersteunen.”

De burger Pique heeft voor woensdag acties gepland. Salons roept in een voicebericht ook ambtenaren die vrij zijn op om deel te nemen aan de actie. Salons stelt dat de beloofde loonronde uit is gebleven. “We worden steeds beloofd maar unu ne sji. Ala sani e kong diri. De gedupeerde ambtenaren zullen aanwezig zijn bij de actie. Dies no kang go doro so. Ik mag niet jokken, een deel is al geplaatst is op de loonrol. Maar een groot deel wacht al een jaar. Ik kan het beleid op OW wat betreft personeel niet meer volgen”, stelt Salons. “Wij zullen opkomen voor onze rechten.” Hij geeft aan dat alle covid-19 maatregelen in acht genomen moeten worden en er geen beledigingen richting beleidsmakers geuit mogen worden.

error: Kopiëren mag niet!