Minister Albert Ramdin: Val regering Rutte III geen sta in de weg samenwerking Suriname-Nederland

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business & Internationale Samenwerking geeft in gesprek met Dagblad Suriname te kennen dat het geplande bezoek van president Chandrikapersad Santokhi in februari rechtovereind staat. Gisteren werd bekend dat de regering van premier Mark Rutte haar ontslag heeft ingediend. Minister Ramdin zegt dat bericht te hebben gekregen. “Premier Rutte had aangegeven dat dit zou kunnen gebeuren. Maar dit zal geen sta in de weg zijn. Er zal geen inbreuk worden gedaan op de agenda, die wij willen afhandelen. Dat blijft staan. Wij hebben serieus overwogen hier. Er is contact geweest met de politieke en bestuurlijke autoriteiten in Nederland. Er is geen bezwaar. President Santokhi wordt verwacht. Premier Rutte blijft politiek verantwoordelijk voor hetgeen in het land gebeurt. De besluiten gaan gewoon door naar de volgende regering. De val van kabinet Rutte III zal geen sta in de weg zijn van het bestuurlijke”, stelt de bewindsman.

Rutte zal demissionair premier blijven tot de verkiezing in maart. Op 13 januari had president Santokhi aangegeven dat hij in de tweede helft van februari naar Nederland gaat. Hij heeft hiertoe een uitnodiging gekregen van de Nederlandse premier, Mark Rutte. De technische samenwerking is inmiddels gereactiveerd en heeft geresulteerd in het Hoog Ambtelijk Overleg in november 2020.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: