Weer ernstig ongeval op Afobakaweg: twee doden en zes gewonden

Twee mannen, van wie de personalia nog ontbreken, zijn maandag bij een zware aanrijding op de Afobakaweg overleden. Zes personen zijn gewond geraakt, zo bericht het Korps Politie Suriname dinsdagavond.

De politie van het bureau Paranam kreeg omstreeks 16.35 uur vanuit het Command Center een melding van een zware aanrijding op de Afobakaweg. Bij aankomst agenten ter plaatse werden een witte Toyota Crown en een grijze Toyota Corolla aangetroffen. De voertuigen vertoonden aanzienlijke schade.

Onderzoek wees uit, dat 21-jarige automobilist S.Ch. met vier dames en een kindje van 5 jaar in de Toyota Crown over de Afobakaweg reed. Hij kwam vanuit de richting Paranam en reed richting het district Brokopondo. Ter hoogte van mast 38 zag S. dat een tegenligger, de bestuurder van de Toyota Corolla, twee Daf trucks met containers inhaalde. 

Om een botsing met de tegenligger te voorkomen week S. uit naar links en kwam op de zuidelijke berm terecht. De bestuurder van de Toyota Corolla week op dat moment uit naar rechts met als gevolg de aanrijding. 

De Toyota Corolla met drie inzittenden, inclusief de chauffeur, belandde na de botsing op de zuidelijke berm met zijn kop in een langs de weg lopende de goot. Twee mannen die in dat voertuig zaten, vertoonden geen levensteken meer. Een arts die ter plaatse kwam stelde de dood vast. Een derde man, E., sprak onsamenhangend. Hij kon zijn volledige personalia niet doorgeven en ook niet aangeven wie de bestuurder van het voertuig was.

S. kwam met de schrik vrij, terwijl de vier dames en het meisje geen zichtbare letsels vertoonden, maar wel over pijn klaagden. Zij werden samen met E., die in kritieke toestand verkeerde, in een ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie werden de lichamen van de twee mannen ter obductie in beslag genomen. De voertuigen zijn hangende het onderzoek eveneens in beslag genomen.

Het is het zoveelste ernstig ongeval op de Afobakaweg. Bij een aanrijding op 6 december tussen een pick-up en een Noah-busje ter hoogte van mast 18 en mast 19 kwamen in totaal zeven personen om het leven en raakten acht inzittenden gewond. Op 4 november raakte een voertuig van de weg en in belandde in een ravijn langs de weg. Bij dit eenzijdig ongeval verloren twee inzittenden het leven en drie inzittenden raakten gewond. Twee auto’s waren op 11 juli met elkaar in botsing gekomen op de Afobakaweg bij mast 14. Ook bij dit ongeval kwamen twee personen om het leven en raakten drie inzittenden gewond. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: