President Santokhi spreekt met directie en Raad van Commissarissen Grassalco

Directeur Rozenhout: ‘Grassalco moet dit jaar meer gaan exporteren’

President Chandrikapersad Santokhi heeft dinsdag in het Kabinet van de President een werkoverleg gevoerd met de directie en leden van de Raad van Commissarissen van staatsmijnbouwbedrijf Grassalco. 

De N.V. Grassalco is de afgelopen periode aanzienlijk achteruit gegaan. Het bedrijf zal gezond gemaakt moeten worden en zal winst moeten maken om een bijdrage te kunnen leveren aan de economie, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname. Deze taak is toevertrouwd aan directeur Wesley Rozenhout, die vorig jaar oktober tot directeur is benoemd. 

In gesprek met de Communicatie Dienst Suriname geeft de Grassalco- directeur aan, dat de werkbespreking geplaatst kan worden in het kader van vooruitgang van het bedrijf. ‘Wij zaten al een poos te wachten op deze uitnodiging. Er zijn al enkele acties ondernomen om het Staatsmijnbouwbedrijf gezond te maken. Wij hebben een strategisch plan gepresenteerd aan de regering. Wij zijn blij, dat we onze visie en prognoses hebben kunnen presenteren, zeker wanneer de aandeelhouder ingenomen is.’

President Santokhi heeft de leiding van Grassalco de opdracht gegeven om het werk op tempo voort te zetten en ervoor te zorgen, dat binnen korte termijn het bedrijf gezond wordt gemaakt. 

Rozenhout stelt, dat N.V. Grassalco in 2021 meer moet exporteren. ‘Wij willen een winst van 10 miljoen Amerikaanse dollar maken in 2021, en zoals de vooruitzichten nu zijn is dat zeker haalbaar.’ 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: