Ministerie van Financiën stelt taskforce in ter controle van de houtsector

Het ministerie van Financiën en Planning heeft een taskforce ingesteld die bestaat uit vertegenwoordigers van het Korps Politie Suriname (KPS), de Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie en de Belastingdienst.

De taskforce functioneert rechtstreeks onder de directeur der Belastingen en de dagelijkse leiding is in handen van Andreas Wanabo, Adjunct Verificateur bij de Inspectie der Invoerrechten en Accijnzen (Douane), zo meldt de Communicatie Dienst Suriname woensdag.

De taskforce gaat erop toezien, dat bij het exporteren van hout alle formaliteiten worden nageleefd en de daarbij verschuldigde rechten (belastingen) juist en volledig worden aangegeven en betaald. Dit betekent, dat het uitgeven van een houtconcessie tot het exporteren van hout volgens de geldende regels moet geschieden. 

De taskforce heeft tot taak alle processen binnen deze sector goed in beeld te brengen en te controleren op de naleving van wet en recht. Gegevens van de diverse diensten zullen met elkaar worden vergeleken en de hieruit verkregen informatie zal worden geanalyseerd, wat moet bijdragen aan een effectieve en efficiënte controle, kortom ordening van de sector. 

Tijdens de installatiebijeenkomst benadrukte minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning, dat iedereen mag verdienen aan de houtsector, maar wel binnen wet- en regelgeving en dat de overheid ook hetgeen haar toekomst gaat krijgen. 

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: