Jongen (23) aangehouden na aangifte door oudere zus van vernielingen

De 23-jarige D.B. is afgelopen zaterdag 9 januari door de politie van het bureau Flora, na afstemming met het Openbaar Ministerie, in voorlopige verzekering gesteld. Een oudere zus van B. had aangifte tegen hem gedaan van vernielingen een dag eerder.

Zij verklaarde aan de politie, dat zij op bezoek was geweest bij haar moeder aan de Floralaan. Op een bepaald moment kwam D.B., die ook op dat adres woonachtig is, thuis, zo bericht het Korps Politie Suriname woensdag 13 januari.

Met modderige voeten liep hij de woonkamer binnen, waarna hij zich naar de keuken begaf. Zijn zus keurde dit af en vroeg hem beleefd om de kamers, die hij vies had gemaakt, weer netjes te zetten. Dat viel echter niet in goede aarde bij de jongere broer en hij hield zijn zus voor dat hij later op de avond alles weer netjes zou zetten.

De moeder kwam tussenbeide en stond erop, dat haar zoon dat direct deed. D.B. was niet te houden en ging dusdanig te keer, waardoor er een woordenwisseling ontstond tussen de zus en haar jongere broer. De jongen raakte zo verhit, dat hij in het hele huis een troep maakte. Hij ging vervolgens de slaapkamer van zijn moeder binnen en vernielde de spiegel van de klerenkast.

De zus maakte van het gedrag en de vernielingen van D.B. opnamen met haar mobiele telefoon. Toen D.B. dit door had, sloeg hij het telefoontoestel uit de handen van zijn zus. Haar mobiele telefoon viel en raakte onbruikbaar.

Ondanks deze vernielingen bleek D.B. nog steeds niet tevreden zijn. Hij liep naar buiten en trapte in op de auto van zijn zus, die voor de woning geparkeerd stond. Het voorspatbord van het voertuig vertoont schade.

Na enkele uren meldde de driftige jongen zich op het politiebureau Flora. Hij werd meteen aangehouden en voorgeleid aan een Hulpofficier van Justitie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: