Powakka had rustige eerste dorpsvergadering

“Verkiezingen nieuw bestuur bindend verklaard”

Powakka heeft afgelopen zaterdag, op 9 januari, een rustige eerste dorpsvergadering gehad voor 2021, met inachtneming van de covid-maatregelen aldus kapitein Sergio Sabajo. Begin december werd hij gekozen tot de nieuwe kapitein van de inheemse gemeenschap. De verkiezingen voor de benoeming van de nieuwe kapitein zijn bindend verklaard en de processen-verbaal zijn voorgelezen door de verkiezingscommissie. Vanuit de bevolking bleken er geen bezwaren. Dit is opmerkelijk maar ook een voorbeeld want de verkiezingen waren een nek aan nek race. “Na de verkiezingen hebben de vier groepen hun verklaringen gehouden en zich voorgenomen om het dorpsbestuur te ondersteunen”, verduidelijkt de Kapitein. Het bestuur kijkt nu naar de ontwikkelingen die het kan brengen voor de dorpsgemeenschap. De kapitein noemt de grondenrechten en verhogen van de productiviteit als belangrijke zaken. Vooral het onderwijs op middelbaar niveau moet verbeterd worden. Naast een lagere school heeft het dorp ook een middelbare school nodig. Het voornemen is ook om landbouw en toerisme naar een hoger niveau te tillen.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: