Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elke huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met Coronavirus en lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize D. had broccoli en wortelen met garnalen;

Recept: Zuurgoed van papaja.

Ingrediënten: 2 groene papaja’s, 25 gr. zout, 1/3 liter verdunde azijn en pimentkorrels.

Bereiding Zuurgoed van papaja: Schil en was de papaja’s. Rasp ze grof en meng ze daarna met zout en azijn. Laat dit 1 tot 2 dagen trekken in een pot of fles. Daarna is het ready voor consumptie.

 (Bron recept: sranang kukru.net)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: