Martin Atencio over files: “Laat de veerboot weer varen”

Matin Atencio, voorzitter van de Algemene Belangenorganisatie Suriname (Abos) en lid van de partij STREI! zegt dat de files van Commewijne een stuk minder zouden zijn wanneer de transporten van zwaar materieel over de weg vervangen zouden worden via het transport over water. “Ik heb dit besproken met de districtscommissaris dat het uitkomst zo bieden om het waterverkeer weer open te gooien om zo de files te verminderen”, licht de inwoner van Commewijne en politicus toe. “Laat de veerboot weer varen, zodat het transport van alle zwaar materieel weer via het water verloopt. Hierdoor creëer je naast werkgelegenheid ook minder files.” Een vergelijkbaar geluid hebben andere politici eerder ook aangehaald, waaronder Del Castilho, tijdens de afgelopen verkiezingen, voor DA’91. Atencio is de mening toegedaan dat naar oplossingsmodellen moet worden gekeken. Vooral wanneer vanuit de burgerij wordt geklaagd vindt Atencio dat burgers ook met een oplossingsvoorstel moeten komen. “Voordat de brug er was, was de veerboot in de vaart. De brug is tot stand gekomen om ontwikkeling en verlichting voor het volk te brengen.”

Capaciteit

Atencio wijst echter ook op de capaciteit van de brug. “We houden geen rekening met de capaciteit van de brug. Soms zie je bijna 10 zwaar met hout beladen trucks op de brug. Tel al die gewichten op, van trucks, olietankers, bussen en personenauto’s, wat denk je dat een keer kan gebeuren”, vraagt Atencio op onheilspellende toon. “Dus wat mij betreft gaat het waterverkeer weer open, laat houttransport weer via water gaan en dan krijg je ook minder files”, aldus Atencio.

RB

error: Kopiëren mag niet!