Kleding ook essentieel tijdens covid-19

Ondanks een tweede golf van covid-19 in het land blijken enkele kledingzaken toch druk te zijn. Uit gesprekken met enkele burgers wordt vernomen dat kleren kopen toch noodzakelijk is. “Het gaat niet alleen om een hemd of blouse, maar ook om mijn ondergoed, bh en kleren voor mijn kinderen. Door vaak genoeg thuis te zitten, zijn enkelen van ons ook bij gekomen. Dus uiteindelijk werd het noodzakelijk kleren te kopen”, zegt Fesida.

Er zijn ook andere burgers, die aangeven dat zij naar een zitje gaan ondanks covid. “Ik moet een van deze dagen naar een receptie, dus wil ik zeker iets nieuw om aan te trekken.” “Tijdens de gelegenheid moet je ook nog een speciale kleur aanschaffen”, zegt een andere burger. Kamla gaf aan dat zij toevallig op die bewuste dag ervoor koos om een paar broeken te kopen voor het werk, aangezien haar huidige broeken er niet meer zo goed uitzien. Zij gaf verder aan dat zij normaal moet werken. “Door de broeken elke dag aan te doen en te wassen, verslijten ze wel en hebben ze ook een verlepte kleur.”

Maar niet alle burgers vinden het noodzakelijk kleren te kopen in deze tijd. Soham gaf aan dat hij voor de ontspanning in de kledingzaak gaat en ook voor het vergelijken van de prijzen. Met zijn gezin ziet hij het als een uitje en kijkt hij ook hoeveel hij moet sparen in geval zij kleren gaan kopen.  Een burger gaf aan dat zij eerder gaat investeren in het kopen van voeding. “Voeding is nu belangrijker en ik probeer dan mijn voorraad aan te vullen wanneer ik kan, vooral hoe de prijzen daarvan ook stijgen. Kleren zijn nu ook duur en ik kan nog doen met wat ik heb. Ik koop vaak genoeg een maat groot, dus problemen met dik worden en dat kleren niet passen, heb ik nu niet. Ik let toevallig ook op mijn lijn, dus ben niet bang dat ik bij kom. Dus het kopen van kleren is nu geen must.” Een andere burgers gaf aan dat zij namelijk ook geconcentreerd is op het werk. “Na werk ga ik gelijk naar huis en van huis gelijk naar werk. Ik probeer zo veel mogelijk grote drukten te vermijden. Het kopen van kleren doe ik vaak een keer in de maand of zelf in twee tot vier maanden.”   

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: