Shiwa Kanhai zijn carrière in de muziekwereld

De 20 jarige Shiwa Kanhai vanuit het district Nickerie werkt hard aan zijn carrière in de muziekwereld. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie betreffende deze jonge artiest. Hij woont in het district Nickerie en zit op het Imeao. Het district Nickerie heeft geen mogelijkheid voor het volgen van zanglessen dus heeft Shiwa nooit lessen qua zang gevolgd. Hij heeft vanaf zijn kinderjaren gewoon op de radio naar liederen geluisterd en geoefend. Ook kijkt hij vaak naar de Indiase programma’s Saregamapa en Indian Idol. Heden ten dage oefent hij via zijn mobiel, Youtube. Hij zingt sinds zijn 8ste jaar, zodoende al 13 jaren bezig met zang. Met ondersteuning van SASRA Team, sponsors, familie en vrienden heeft hij zijn eerste clip ‘Tum Hi Aana’ kunnen uitbrengen en recentelijk ook de videoclip getiteld ‘Dil Ke Chain Mashup’. Hij begon in de mandir met zang als 12-jarige en hij heeft dit voortgezet. In 2019 meldde hij zich aan voor het Nickerie Scholieren Songfestival. Nadien heeft hij ook deelgenomen aan de 25ste editie van het Open Scholieren Zangcontest  van SS Promotions. Het is een hele ervaring voor hem geweest om voor het grote publiek te mogen optreden. Helaas is hij toen niet in de prijzen gevallen maar het was een heel mooie ervaring. Hij heeft veel kunnen leren van de mede contestanten en zijn guru Manodjkumar  Daryanani. Shiwa heeft de Indiase topzangers Lata Mangeshkar, Jubin Nautiyal En Nusrat Fateh Ali Khan en Mukesh als zijn idolen.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!