Momenteel in onze Surinaamse keuken!

In elke huishouden is het een dagelijkse vraag, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie met Coronavirus en lockdown is het namelijk zo dat we veel meer thuis zijn. Er wordt dus extra aandacht besteed aan onze maaltijden. Voeding heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen wat er wordt gekookt in onze Surinaamse keuken.

Huize D. had Varkensvlees;

Recept: Punch

Ingrediënten: ½ l. sinaasappelsap, ½ l. grapefruitsap,½ l. ananassap, ¼ l. lemmetje- of citroensap, 2 l. water,400 g. suiker,1 l. water en ijsklontjes.

Bereiding Punch: Kook een stroop van de suiker en 1 liter water en laat het afkoelen. Mix alle sappen en voeg de suikerstroop toe. Goed roeren. Doe er ijsklontjes bij.

 (Bron recept: sranang kukru.net)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: