Dharmendra: Hoop dat het recht zegeviert voor de boeren

Voor de zevende ronde van de besprekingen tussen de centrale overheid en de protesterende boerenvakbonden, zei de veteraanacteur en het vroegere parlementslid Dharmendra op maandag dat hij met heel zijn hart bidt dat de boeren die tegen de drie landbouwbedrijfswetten protesteren, vandaag gerechtigheid krijgen.

De kou en de regens trotserend, protesteren duizenden boeren, voornamelijk uit Punjab en Haryana, bij verschillende grenzen al langer dan een maand tegen de nieuwe wetgeving.

“Ik hoop dat mijn boerenbroeders vandaag gerechtigheid krijgen. Ik bid met heel mijn hart. Elke edele ziel zal verlichting krijgen”, schreef Dharmendra (84) in het Hindi op Twitter.

Dit is niet de eerste keer dat het icoon zich uitspreekt over de boerencrisis.

In december drong Dharmendra er bij het Centrum op aan om een oplossing te vinden voor de protesten tegen de boerenwetten.

“Het doet pijn om het lijden van mijn boerenbroeders te zien. De regering moet snel iets doen”, had hij getwitterd.

De regering heeft deze wetten, die in september zijn uitgevaardigd, gepresenteerd als grote landbouwhervormingen die tot doel hebben de boeren te helpen en hun inkomen te verhogen, maar de protesterende vakbonden vrezen dat de nieuwe wetgeving hen overgeleverd heeft aan de genade van grote bedrijven door de MSP- en mandi-systemen te verzwakken.

error: Kopiëren mag niet!