Overleg over vervolg DNA-vergaderingen

De leiding van De Nationale Assemblee (DNA) zal vandaag beslissen hoe de vergaderingen ingepland zullen worden. Eind vorig jaar werden de vergaderingen van het parlement verdaagd, nadat de covid-situatie drastisch verergerde. DNA-voorzitter Marinus Bee geeft tegenover Dagblad Suriname te kennen dat er overleg zal zijn met de verschillende fractievoorzitters in De Nationale Assemblee. “De ideeën die ik heb, zullen besproken worden en na overleg zullen wij de agenda van het parlement uitzetten. Volgens planning moet de Algemene Politieke Beschouwingen (ABP) gehouden worden.” Bee verwacht dat dit niet al te lang zal duren. Ook moet de begroting van dienstjaar 2021 behandeld worden. De voorzitter van het parlement geeft aan dat er een goede verstandhouding is met de fractievoorzitters en ook de regering. Bee typeert de werkervaring met president Chandrikapersad Santokhi ook als prettig. De voorzitter van de assemblee stelt dat naast het aanwezig zijn van het staatshoofd in het parlement, er ook vaak overlegmomenten zijn op het kabinet van de president. “We zijn gekozen voor een taak en we moeten het werk doen. Het is belangrijk dat we het werk blijven doen in goed overleg met elkaar”, aldus Bee.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: