Plein: “Informatie over SRD 1500 covid-steun nog vaag”

NPS-parlementariër Ivanildo Plein hoopt dat de personen, die werkloos zijn geworden door de covid-19 pandemie, daadwerkelijk kunnen rekenen op de SRD 1.500 aan steun, omdat de informatie vanuit de overheid toch nog vaag is. “Krijgen zij het maandelijks of is het eenmalig? En geef concreet aan wie daarvoor in aanmerking komt? Waar moet men terecht? Wordt het met terugwerkende kracht uitbetaald? Ook bedrijven, die vanwege het covid-gebeuren schade hebben geleden, weten niet hoe verder. Waar moeten zij terecht? Hoeveel krijgen zij? Ik denk dat de regering haar huiswerk beter moet maken en duidelijk met informatie moet komen. Geen vage zaken aan de orde stellen. De tijd van vaag zijn, is voorbij. Het volk lijdt er erg onder. En dat is niet wat is afgesproken voor 25 mei 2020?”, laat de volksvertegenwoordiger optekenen via Dagblad Suriname.

Niemand staat boven de wet

Plein stelt dat indien de regering een regering wilt zijn met gezag en respect, zij zich dan ook al zodanig moet opstellen om dit te verdienen. “En dat kan alleen door eenduidig zijn in je boodschap, niet voor je beurt praten, niet teveel praten maar doen, steeds het volk betrekken bij besluitvorming en steeds draagvlak zoeken. Het parlement vertegenwoordigt het volk van Suriname. Als we corona willen bestrijden en of voorkomen, moet dat niet selectief gebeuren. Eenieder dient zich te houden aan het afgesprokene, dus aan de regels. Niemand staat boven de wet. Huisfeestjes verbieden dient te gelden voor eenieder. Hoe wil je het volk verbieden iets te doen als ik als DNA-lid of een regeringsfunctionaris de regels die wij samen hebben afgesproken aan mijn laarzen lapt. We moeten dat gedrag in 2021 achterwege laten. We zijn dienaars van het volk, dus wij moeten het goede voorbeeld geven”, benadrukt de NPS’er. 

Controlemechanismen moeten werk beter doen

Om covid-19 te bestrijden en te voorkomen, moeten de controlemechanismen volgens Plein hun werk beter doen. “Deconcentreer het beleid van de controlemechanismen. Laten de winkels per toerbeurten opengaan onder strenge protocollen, die nageleefd dienen te worden in plaats van een partiële lockdown. Verder, laat de mensen steeds getest worden en zonder de positief geteste personen in een isolatieruimte af, maybe eerst in de gebieden waar de concentratie van mensen hoog is en voer je controle bij de grenzen op. Wie controleert de verschillende winkels als zij de juiste ontsmettingsmiddeltjes gebruiken?  Ik spreek de hoop uit dat in dit jaar het beter zal gaan voor het volk van Suriname”, aldus de NPS’er.  

Covid-vaccinatie goed bekijken

Plein is ook ben benieuwd over hoe dat van de covid-vaccinatie aan toe zal gaan. “Ik denk niet dat je verplicht gesteld kan worden om het vaccinatiespuitje te nemen. Ik denk dat de regering er goed aan doet zaken goed te bekijken alvorens met een beleid te komen en dat te presenteren. Bekijk het medisch, juridisch, sociaal-maatschappelijk, economisch en zelfs cultureel alvorens een beleid te presenteren”, aldus Plein.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: