Minister Achaibersing: ‘Gekwalificeerde importeurs mogen Amerikaanse dollars aankopen voor import basisgoederen’

Maatregel moet leiden tot verlaging winkelprijzen basisgoederen met 20 procent

Minister Armand Achaibersing van Financiën heeft de importeurs van levensmiddelen laten weten, dat in verband met het betaalbaar houden van de kosten van levensmiddelen, gekwalificeerde importeurs Amerikaanse dollars mogen aankopen voor de import van basisgoederen. Dat verneemt Dagblad Suriname uit betrouwbare bronnen.

‘De koers waartegen genoemde importeurs dollars kunnen aankopen is de gepubliceerde koers door de Centrale Bank’, aldus de minister.

Onder ‘gekwalificeerde importeurs’ worden volgens Achaibersing verstaan, importeurs die ‘gebruik maken van het single window portal van het Ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie voor het aanmelden van hun invoerenrechtenvrije import van basisgoederen, importeurs die kunnen overleggen dat door hun geïmporteerde basisgoederen reeds zijn ingeklaard en importeurs die zich houden aan de hiertoe door het ministerie opgestelde procedures’.

Volgens de bewindsman moet een en ander leiden tot een verlaging van de winkelprijzen van basisgoederen met 20 procent gaan leiden.

De importeurs moeten de aanbevolen maximumprijzen, dus prijzen die 20 procent lager liggen dan de huidige prijzen, publiekelijk bekendmaken. Ook moeten zij erop toezien, dat de door hen van basisgoederen voorziene verkopers zich houden aan de nieuwe maximumprijzen.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: