Barbier: ‘A ne go, a moeilijk’

In gesprek met Dagblad Suriname zegt een barbier, gevestigd te zuidelijk Paramaribo, dat het bijzonder moeilijk is om te rond te komen. “Het is niet mooi gegaan. December is een hoogtijperiode voor ons. Maar a ne go yere, a moeilijk now now deh. Doordat alle activiteiten van december afgelast waren, hadden wij veel minder klanten. Deng man no be kong. De inkomsten zijn sterk verminderd. We zijn nu in survivalmode. Er is geen ruimte voor iets anders dan elementaire benodigdheden. Door de strengere lockdown heb ik zelfs in het weekend minder klanten. Januari zal zo te zien heel moeilijk zijn. Na zoveel jaren werk moet ik weer inkomsten gaan zoeken om te overleven. Ik heb vaste lasten die betaald dienen te worden. Door de jaren heen heb ik langzamerhand een redelijk bestaan kunnen opbouwen. Het wordt steeds moeilijker om te overleven. In de afgelopen maanden heb ik steeds minder inkomen. Een SRD 100 stelt bijna niets meer voor. Melk, brood en beleg zijn geen luxe. Maar alles wordt zo duur en is bovendien niet te vinden. Ik hoop en bid dat er snel verandering kan komen. Dit is niet te doen. Als we de prijzen verhogen, zullen de klanten klagen. Knippen en scheren kost SRD 35 nu, maar velen klagen nu al. Het zou zelfs SRD 50 moeten zijn. Maar we weten echt niet wat we moeten doen.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: