‘Duitsland en Oostenrijk verlengen lockdown’

De Duitse regering verlengt de huidige lockdown tot het einde van de maand, zo meldt het dagblad Bild op basis van ingewijden. Ook Oostenrijk verlengt de maatregelen met een week tot 24 januari, meldt het Oostenrijkse persbureau APA. Eerder was het plan om Oostenrijkers met een negatieve coronatest op 18 januari weer naar buiten te laten gaan.

In Duitsland bereikte het aantal coronadoden en besmettingen vorige week een recordniveau. Waar Duitsland tijdens de eerste golf het virus beter wist in te dammen dan andere Europese landen, lukt dat in de tweede golf juist minder goed. Bijna 1,8 miljoen mensen zijn nu besmet geraakt en het dodental ligt inmiddels op bijna 35.000.

Intussen neemt de kritiek op de Duitse vaccinatiestrategie toe. Tot nu toe zijn 238.809 mensen ingeënt, op een bevolking van 83 miljoen. Dat is 0,3% van de bevolking, een procentpunt minder dan bijvoorbeeld de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

error: Kopiëren mag niet!