Peking: virus kwam wellicht uit het buitenland

Het coronavirus is wellicht niet voor het eerst opgedoken in China, maar in het buitenland. Wang Yi, de Chinese minister van buitenlandse zaken, suggereerde dit in een interview in het weekeinde met het Chinese staatspersbureau Xinhua en de Chinese staatsomroep CCTV.

‘Steeds meer onderzoek wijst erop dat de pandemie waarschijnlijk veroorzaakt is door afzonderlijke uitbraken op meerdere plaatsen in de wereld’, stelde de topdiplomaat volgens persbureau Bloomberg.

China kwam ‘onmiddellijk in actie om epidemisch onderzoek te doen, het pathogeen te identificeren en de essentiële informatie te publiceren inclusief de volgorde van de genen van het virus’, zei Wang. ‘Dit alles deed over de gehele wereld de alarmbellen rinkelen.’

Wangs opmerkingen komen een jaar nadat clusters van besmettingen met het nieuwe coronavirus in de Chinese stad Wuhan waren ontdekt, voor het virus zich over de wereld verspreidde.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: