Egypte kiest voor Chinees coronavaccin

Egypte staat op het punt om 40 miljoen doses van het in China ontwikkelde Sinopharm-vaccin in te zetten. In december ontving het zijn eerste levering. De tweede lading wordt in de derde week van januari verwacht, kondigde gezondheidsminister Hala Zayed op zaterdag aan.

Zorgpersoneel ontvangt het vaccin als eerste. De 40 miljoen doses zijn lang niet voldoende om alle 100 miljoen inwoners te beschermen. In totaal zijn er 140.000 positieve testen gedocumenteerd. 7800 bewoners overleefden de besmetting met het coronavirus niet.

Sinopharm claimt 79% effectiviteit. Dat is lager dan de middelen van Pfizer-Biontech en Moderna, zij komen uit op 90%, maar hoger dan het vaccin van AstraZeneca dat blijft steken op 70% effectiviteit.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: