“Zaken moeten anders bekeken worden, want zo gaan wij niet vooruit”

“Zodra ik heb ontvangen, moet ik net als de meeste mensen de kosten van elektriciteit, water en internet voldoen. Met het kleine beetje dat ik verdien, red je de hele maand niet”, zegt Latoya tijdens een gesprek.  “Zij gaf aan dat zij laatst nog, nadat zij haar salaris had ontvangen, boodschappen heeft gedaan voor de huishouding, die bestaat uit haar, haar 3 kinderen en oma. Ik heb in totaal SRD 875 betaald voor een paar spullen. Ik ben dan nog niet klaar. Ik moet nog meer spullen kopen voor het huis. Als je in deze tijd alleenstaand bent, ben je gedwongen om 2 tot 3 banen te hebben om uit te komen.” Ook gaf zij aan dat, doordat de salarissen en lonen van haast eenieder in het land in de afgelopen jaren zwaar in waarde zijn gedaald, bepaalde zaken in de meeste huishoudens nu een luxe zijn geworden. “Het geld is nog lang niet genoeg om mijn kinderen optimaal te kunnen verwennen. Ik heb gelukkig nog kinderen die mij begrijpen en de situatie ook begrijpen waarin wij leven, maar hoe doen anderen het die jongere kinderen hebben”, vraagt Latoya zich af.

Ook een oude burger gaf aan dat zij eind van het jaar niet kan genieten. Wilma, die nu 74 jaar is, geeft aan dat ze na hard werken niet kan genieten van haar geld. Haar kinderen ondersteunen haar met het betalen van stroom en water, maar voeding doet zij in haar eentje. “De prijzen zijn moordend. Je staat er versteld van als je in de winkel stapt. Het is zo erg geworden dat een ei nu SRD 3 kost. Ik hoop dat 2021 anders gaat worden, want dit kan niet meer. Zaken moeten anders bekeken worden, want zo gaan wij niet vooruit”, zegt Wilma.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: