Tranquilizer gun weg uit Paramaribo Zoo

Op 24 februari 2015, 5 jaar geleden, ontstond veel ophef nadat een Ocelot onnodig werd doodgeschoten. De kat lag rustig in een boom, maar plofte neer op de grond. Niemand minder dan de partijvoorzitter van de VHP, Chandrikapersad Santokhi, haastte zich om een verdovingsgeweer aan de dierentuin te overhandigen.  Aangegeven werd dat de wilde kat via een verdovingsschot naar de Zoo kon worden vervoerd. Santokhi zei over het voorval toen dat de samenleving was “geschokt” en vertelde zich in te zetten voor het welzijn van dieren.  

Het geweer werd in november 2015 overhandigd aan de trotse directeur, John Altenberg. Hoewel dat incident met de Ocelot de druppel was, bleek ook daarvoor dat de Zoo dringend behoefte had aan een verdovingsgeweer. Bij de inbraak afgelopen weekend is de Paramaribo Zoo terug bij af, want de inbrekers hebben ook dit belangrijk middel voor de dierentuin meegenomen. Altenberg wijst erop dat zo een wapen in verkeerde handen kan lijken op een echt jachtgeweer, waarmee overvallen gepleegd kunnen worden. “Veel kan je er echter niet mee, want het systeem is net als een gasbuks”, meldt Altenberg. Een verdovingsgeweer is echter een wapen en voor het in het bezit hebben, is een vergunning nodig die via de procureur-generaal wordt verstrekt.

RB

error: Kopiëren mag niet!