In het getto

Het aantal verkeersongevallen met ernstig- of noodlottig gevolg houdt menigeen in de samenleving bezig. Bromfietsers zijn telkens weer betrokken bij aanrijdingen. Aan de Hofstraat werd een bromfietser die geen voorrang verleende, geschept door een auto. Er was bezorgdheid af te lezen van de gezichten van omstanders en de opmerkingen getuigden ook daarvan. “Bromfietsers nemen met weinig bescherming deel aan het verkeer. Een lichte val kan al erge gevolgen hebben, laat staan een klap van een auto.”

Agressie

Er kwam een half dozijn jongemannen, die dagelijks in de omgeving rondhangen met steekwapens tussen hun buikriem gestoken, aanrennen. Het schrikaanjagend gezelschap stelde zich in een kring rond de verongelukte verkeersdeelnemer op, die een bekende van de straatbende bleek te zijn. Nieuwsgieringen en personen die hulp wilden verlenen, werden met kracht en geweld op een afstand gehouden. Er werden steekwapens getoond om bevelen kracht bij te zetten. De opmerking “dit loopt de spuigaten uit”, werkte als olie op het vuur. De ontspoorde jongemannen werden driester in hun optreden en de toeschouwers keken vanaf een afstand verontwaardigd en bang naar dit getto-optreden. “De bandeloosheid doet het Surinaams schip steeds dieper zinken.”

 HD

error: Kopiëren mag niet!