Minister Ramadhin: Scholen blijven nog twee weken gesloten – Avondklok gehandhaafd van 19.00-05.00 uur

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid heeft zaterdagmiddag tijdens een persconferentie medegedeeld, dat de scholen nog twee weken gesloten blijven en dat de avondklok van 19.00 – 05.00 uur gehandhaafd blijft (maatregel 1). Verder werden de volgende maatregelen aangekondigd:

Maatregel 2

Geen samenscholing van groepen met meer dan vijf personen. Feesten, ook huisfeesten, mogen niet worden gehouden. Daarvoor wordt geen dispensatie verleend.

Maatregel 3

Bijeenkomsten voor rouwzittingen, uitvaarten en religieuze bijeenkomsten zijn alleen toegestaan indien er niet meer dan tien personen tegelijkertijd aanwezig zijn en uiteraard met inachtneming van de Covid-19 maatregelen.

Maatregel 4

Alle sportactiviteiten, ook contactsporten, zijn niet toegestaan, met uitzondering van individuele sportactiviteiten.

Maatregel 5

Personenvervoer met het openbaar vervoer over de weg of over het water is uitsluitend toegestaan met inachtneming van het protocol Openbaar Vervoer.

Maatregel 6

Van 3 tot en met 16 januari zijn voor het publiek gesloten: restaurants en andere commerciële gelegenheden voor het bereiden en leveren van eten, met uitzondering van afhaal of bezorging. (Afhalen tot zeven uur in de avond en levering tot tien uur ‘s avonds.); nachtclubs, dancings, discotheken en dergelijke; bordelen, bars, recreatieoorden, casino’s, gok- en vermakelijkheidsgelegenheden, kansspelkantoren, sportscholen, yoga- en dansscholen, aerobics, zumba, sport- en fitnesscentra of -gelegenheden, contactberoepen waaronder kappers, kapsalons en barbersalons, met uitzondering van medische beroepen.

Maatregel 7

De grens via de lucht is uitsluitend geopend voor essentieel personenverkeer, mits: Wordt voldaan aan de voorwaarden en protocollen specifiek geldend voor het desbetreffend land waaruit de persoon rechtstreeks afkomstig is,  en uitsluitend nadat de persoon vooraf goedkeuring heeft gekregen van de daartoe bevoegde Surinaamse autoriteiten om af te reizen, waarbij het essentieel karakter van de te maken reis zal worden beoordeeld.

Maatregel 8

Binnenlandse vluchten zijn uitsluitend toegestaan voor cargo, repatriatie van gestrande reizigers en voor medische noodgevallen.

Maatregel 9

Personen in quarantaine of isolatie, maar ook personen die verplicht thuisblijven, dienen zich strikt te houden aan de maatregelen. Het is hun verboden om zich buiten hun woning of verblijfsgelegenheid te begeven of te bevinden.

Maatregel 10

Alle overheidskantoren en scholen zijn van 3 tot en met 16 januari gesloten. Dit besluit wordt tussentijds geëvalueerd. Essentiële diensten bij de overheid blijven onder aangepaste condities open.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: