Nieuwe ambassadeur in Nederland Khargi bezoekt Assembleevoorzitter Bee

Het herstel van de relatie tussen Suriname en Nederland was dinsdag onderdeel van een gesprek tussen de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee, en de nieuwe ambassadeur van Suriname in Nederland, Rajendre Khargi. Khargi bracht een beleefdheidsbezoek aan Bee, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname woensdag.

De Assembleevoorzitter zei tegen de ambassadeur, dat hem ‘een toffe job’ te wachten staat om de nationale belangen van het land te behartigen.

‘U heeft de volle ondersteuning van de president en mag zeker ook rekenen op de volle ondersteuning van DNA en de regeringscoalitie.’

Zowel de Assembleevoorzitter als ambassadeur Khargi is het erover eens, dat de stedenband Paramaribo-Amsterdam, die in het verleden goede vruchten heeft afgeworpen, weer opgepakt wordt. Na het aantreden van president Bouterse in 2010 werd de stedenband verbroken.

De ambassadeur merkte op, dat hij na heel lange tijd een gunstige politieke wind ziet waaien in Suriname en dat die optimaal moet worden benut. Nederland heeft al te kennen gegeven bereid te zijn om technische assistentie en expertise te verlenen. 

error: Kopiëren mag niet!