Maikel Fung You Kee: TV kok van “Soeng Ngie’s keukengeheimen”

Maikel Fung You Kee is de welbekende tv kok van “Soeng Ngie’s keukengeheimen. Hij geeft het volgende mee in gesprek met Dagblad Suriname. Hij laat graag de kneepjes zien hoe de Chinese gerechten het lekkerst worden bereid. Tegenwoordig wordt hij door de fabrikanten in het buitenland uitgenodigd om aanwezig te zijn bij de introductie van hun nieuwe sauzen en specerijen. Maikel vindt dit een hele leuke ervaring vooral ook omdat hij dan leert hoe de nieuwe sauzen op verschillende manieren gebruikt kunnen worden. Hij ziet het ook als zijn plicht om alles wat hij geleerd heeft van vader wijlen de heer Fung You Kee, over te dragen aan anderen die daar belangstelling voor hebben. Hij geeft dit door aan zijn klanten via zijn tv shows. De afleveringen die gemaakt zijn in de Surinaamse jungle zijn het meest geliefd bij de kok.

De grootste wens van Maikel is dat we in 2021 weer covid-vrij zijn en alles weer genormaliseerd wordt. Hij hoopt echt dat de Surinamers zich strikt houden aan de covid regels. Zijn slogan is nog altijd: Soeng Ngie’s keukengeheimen wijst u de weg en u doet het beter. Levensregels die hij van zijn ouders heeft meegekregen: eenvoud siert de mens, wees niet hoogmoedig want vandaag ben je iets maar morgen ben je misschien niets. Als we uit het leven stappen, nemen we niets mee. Alles blijft achter. Wees tevreden en daardoor altijd gelukkig. Deel dit geluk met anderen.

De firma Soeng Ngie werd in 1939 opgericht door wijlen de heer Fung You Kee. De leiding van het bedrijf ligt momenteel in handen van de oudste zoon Robby (directeur) en Maikel en diens zoon Miguell, beiden onder-directeuren. N.V. Soeng Ngie & Co is jaren geleden begonnen met het op kleine schaal importeren van Chinese goederen uit Hong Kong. Later werd het assortiment uitgebreid met Levensmiddelen uit China, Indonesië, Thailand, Taiwan, Usa en Turkije.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: