Guyanese minister van Volksgezondheid: ‘Geen dwang bij Covid-19 vaccinatie’

De minister van Volksgezondheid in Guyana, Frank Anthony, zegt dat de regering niemand zal dwingen het Covid-19-vaccin te nemen wanneer het beschikbaar komt. Net als Suriname, krijgt Guyana toegang tot het vaccin via het Covax-mechanisme, dat ervoor moet zorgen dat mensen in alle delen van de wereld toegang hebben tot Covid-19-vaccins zodra ze beschikbaar zijn. Dit bericht de lokale Guyanese nieuwswebsite INewsGuyana.

Volgens de minister moet de nieuwe immunisatiewetgeving, bedoeld om het vaccinatieproces onder de volwassen bevolking van het land te sturen, worden gewijzigd aangezien de huidige immunisatiewetten alleen het protocol voor kinderen regelen.

‘De enige manier waarop deze pandemie kan bestreden worden, is als mensen worden geïmmuniseerd en de enige manier waarop je immuniteit kunt krijgen is door middel van een vaccin. Als het wetgevingskader in het land niet erin voorziet dat volwassenen vaccins krijgen, denk ik dat we hier een uitdaging hebben’. De minister stimuleert burgers om zich te laten vaccineren zodra een vaccin beschikbaar is.

Minister Anthony: ‘Wetenschappelijk gezien moeten we minstens 60 tot 80 procent van onze bevolking vaccineren. Het vaccin is de enige manier om van het virus af te komen. We willen dat mensen begrijpen hoe het vaccin werkt en we willen mensen aanmoedigen om het te nemen. Er is een discussie over de vraag of het vaccin verplicht of optioneel zal zijn, mijn optie is dat het aan de persoon moet worden overgelaten om te kiezen, maar we moeten ze informeren over de keuze die ze maken.’

Minister Anthony stelt, dat de situatie niet uniek is voor Guyana, aangezien andere landen soortgelijke wetswijzigingen moeten doorvoeren. Of Suriname immunisatiewetgeving is niet duidelijk. Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid was vooralsnog niet bereikbaar voor een reactie.

De Wereldgezondheidsorganisatie, WHO, stelt dat vaccinatie bij kinderen en volwassenen vergelijkbaar is. Vaccins voorkomen ziekten, waken tegen infecties, voorkomen het krijgen en verspreiden van ernstige ziekten en houden mensen gezond.

PK

Attachments area

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: