Jogi: “Parlement moet in crisissituatie altijd bijeen kunnen komen”

“Het parlement moet in een crisissituatie altijd bijeen kunnen komen”, zegt VHP-parlementariër Mahinder Jogi aan Dagblad Suriname. De Nationale Assemblee (DNA) zou gisteren bijeenkomen om een drietal belastingwetten die gewijzigd moeten worden, te behandelen. Het gaat om de wijziging van de omzetbelasting, de loonbelasting en de inkomstenbelasting.  De solidariteitsheffing zou met de wijziging van deze wetten per 1 januari 2021 worden ingevoerd. De solidariteitsheffing is een tijdelijke extra belastingmaatregel, die van toepassing zal zijn op inkomens boven SRD 12.500 per maand. Vanwege de stijgende trend van het aantal covid-19 besmettingen zijn op advies van het Outbreak Managementteam de huishoudelijke en openbare vergadering afgelast.

Datum invoering solidariteitsheffing niet meer haalbaar

Jogi zegt het hiermee echter niet eens te zijn, omdat het parlement in eerdere piekperiodes van covid-19 normaal heeft vergaderd met inachtneming van alle covid-19 voorschriften. Dat zou volgens hem deze keer ook kunnen worden gedaan, aangezien de volksvertegenwoordiging het volk te allen tijde ten dienste moet kunnen zijn. NDP-fractieleider Rabin Parmessar had parlementsvoorzitter Marinus Bee ook over deze kwestie een e-mail gestuurd en gewezen op het besmettingsgevaar. Bee had in eerste instantie besloten dat de vergadering normaal voortgang zou hebben. Het parlement is voor nu tot volgend jaar met kerstreces. Nu de vergadering van de DNA is afgelast, is de datum van 1 januari 2021 voor de invoering van de solidariteitsheffing niet meer haalbaar. De nieuwe ingangsdatum wordt nog binnen de regering besproken.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: