Moeder van 5 haalt bachelortitel

‘Hou mij niet af van papa en mama’

“Never give up; geef nooit op.” Dat is het levensmotto van Reina Cirino, moeder van 5 dochters en 50 jaartjes jong. Vorige week, op 18 december 2020, haalde Cirino haar Bachelor of Arts titel, na een onderzoek in het omgangsrecht bij het Bureau voor Familierechtelijke Zaken (Bufaz). Haar studierichting is Sociaal Cultureel Vormingswerk. De titel van haar onderzoek luidt: ‘Hou mij niet af van papa/mama’. Het onderzoek is gericht op de naleving van het omgangsrecht door Bufaz en heeft uitgewezen dat de meeste minderjarigen, kinderen tussen 10 en 15 jaar, niet wisten dat zij recht hebben op het contact met de ouder bij wie ze niet inwonen. En voor de personen die wel wisten dat ze het contact mogen hebben met de ouder bij wie ze niet inwonen, blijkt in de praktijk dat ze heel onregelmatig contact hebben met de betreffende ouder na een scheiding. Het omgangsrecht houdt in dat een kind recht heeft op contact met beide ouders, ondanks een scheiding. Cirino geeft aan dat zij zelf ook jaren heeft gewerkt bij Bufaz en wil meegeven aan iedereen die een doel voor ogen heeft, om nooit op te geven. “Ondanks de moeilijke momenten heb ik doorgezet en de studie afgerond”, besluit zij.

RB

error: Kopiëren mag niet!