Japan last inreisverbod in na vondst nieuw virus

Japan gaat de grenzen sluiten voor alle buitenlandse bezoekers vanaf 28 december tot tenminste eind januari. De ingreep is een reactie op de vondst van het nieuwe gemuteerde virus in het land, dat zich eerder razendsnel verspreidde in het Verenigd-Koninkrijk. Eerder had Japan al de toegang van buitenlanders vanuit het VK afgesloten.

Japan had tot voor kort relatief lage aantallen corona-besmettingen, maar zag eerder deze week een flinke uitbraak met zo’n 3.700 nieuwe gevallen op donderdag, hetgeen een record is. In totaal zijn er 211.000 besmettingen in Japan geweest en ruim 3.100 doden.

Meer dan 79,59 miljoen mensen zijn wereldwijd geïnfecteerd geraakt met het coronavirus, zo blijkt uit een nieuwe peiling van persbureau Reuters. 1.747.803 mensen zijn aan het virus overleden. Het virus is vastgesteld in 210 landen, na de eerste besmettingen die in China opdoken in december 2019.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: