EC-voorzitter: Europa heeft meer dan voldoende vaccins

Europa gaat volgende jaar langzaam terug naar normaal, nu de vaccinatieprogramma’s over het hele continent beginnen te lopen. Dat heeft voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie gezegd in een korte toespraak via Twitter. Europa heeft met de bestelling van 450 miljoen vaccins niet alleen meer dan genoeg bescherming ingekocht voor alle EU- burgers, maar ook voor buurlanden, aldus Von der Leyen. ‘Het vaccin komt tegelijkertijd beschikbaar voor alle lidstaten. Mensen zullen het toegediend krijgen in Rome, Helsinki, Sofia, noemt het maar op’, aldus de voorzitter. ‘We kunnen straks weer reizen, familie en vrienden ontmoeten, en normale vakanties hebben. Maar tot die tijd moeten we voorzichtig blijven om onze geliefden te beschermen. Laten van 2021 een jaar maken van herstel en hoop.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: