Politiebericht over eenzijdig ongeluk op Mohamed Rashied Pierkhanweg met drie doden (18, 18 en 14 jaar) en een gewonde

Bij een eenzijdig verkeersongeval in de vroege ochtend van Eerste Kerstdag op de Mohamed Rashied Pierkhanweg zijn drie jongeren om het leven gekomen. Een vierde tiener raakte gewond terwijl de bestuurder met de schrik vrijkwam, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdagavond.

De politie van het bureau Santo Dorp kreeg omstreeks 02.05 uur de melding dat op de Mohamed Rashied Pierkhanweg een auto over de kop was geslagen en in een langs de weg lopende goot was beland en dat er sprake was van persoonlijke ongelukken.

Bij aankomst van agenten werden drie personen die geen tekenen van leven vertoonden aangetroffen. Eén lag op het wegdek. Een ander lag onder de auto in de goot terwijl de derde bekneld zat in het voertuig. Verder bevond zich op de plek van het ongeval nog een ander slachtoffer met verwondingen.

De 20-jarige bestuurder F.M bleek de plek te hebben verlaten en zich in beschonken toestand te hebben gemeld op het politiebureau Santo Dorp. Hij blijkt niet in het bezit te zijn van een rijbewijs.

Met behulp van de brandweer werd het slachtoffer die bekneld zat uit het voertuig gehaald. Een ingeschakelde arts stelde de dood van de 18-jarige Faizel Pinas, Serena Eduart (18) en de 14-jarige Shedaina Mateda vast.

Het politieonderzoek wees uit, dat de bestuurder over de Mohamed Rashied Pierkhanweg reed vanuit de richting van de Magentakanaalweg gaande in de richting van Sunny Point. Ter hoogte van pand nr. 214 verloor de dronken bestuurder de controle over de besturing van het voertuig. Hij ramde een schutting waarbij het voertuig over de kop sloeg en in de langs de weg lopende goot belandde.

De drie lichamen van Faizel, Serena en Shedaina zijn na overleg met het Openbaar Ministerie voor obductie in beslag genomen. F.M. zal na te zijn ontnuchterd worden voorgeleid bij een Hulpofficier van Justitie. Het andere slachtoffer werd in een ambulance vervoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.  

De materiële schade aan het voertuig is aanzienlijk. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de Verkeersunit van regio Midden.

error: Kopiëren mag niet!