‘De regering dient eerst een goed voorbeeld te geven’

Als we kijken naar de ontwikkelingen op het gebied van covid-19 neemt het ernstige vormen aan. Het aantal positieve gevallen is weer aan het stijgen. De maatregelen om de verspreiding van het coronavirus (covid-19) te voorkomen, zijn verscherpt. De regering verzoekt de samenleving keer op keer om de maatregelen in acht te nemen. Of de regering zich wel houdt aan de regels, is een vraag voor u om te beantwoorden, zegt Dinesh Paragh, ondervoorzitter van het Nationaal Jeugdparlement (NJP).  Neem hierbij mee het feesten op het paleis, neem mee de drukte bij de activiteiten waar de president zelf aanwezig is en neem mee de zo genoemde “bigi Sma dey” te “flambo”. Gezien de voorgenoemde gevallen, kan ik stellen dat de regering zelf niet weet wat de inhoud is van deze maatregelen, of is het hypocrisie, of gewoonweg “drey ai”. Indien de regering verwacht dat de samenleving zich houdt aan de maatregelen, dient de regering eerst een goed voorbeeld te geven (you lead by example), benadrukt de ondervoorzitter. Uiteindelijk gaat het om ons allemaal en natuurlijk de gezondheid van eenieder. Tenslotte geeft Paragh als advies mee dat eenieder zijn immuunsysteem moet boosten, gezond moet eten, veel water moet drinken en niet vergeten te bewegen.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: