Cluster Team treedt op tegen niet essentiële diensten die voor publiek open zijn

De multidisciplinaire inspectie in het kader van de controle en naleving van de Covid-19 protocollen is ook tijdens de kerstdagen gaande.  Het gaat om de cluster inspectie die gedaan wordt door de Arbeidsinspectie van de het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken, het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg, de Economische Controle Dienst van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie, ministerie van Defensie, ministerie van Justitie en Politie en de bestuursopzichters van de districtscommissaris behorende bij het ministerie van Regionale Ontwikkeling en Sport.

Sinds donderdag gelden aangescherpte Covid maatregelen die door de regering zijn gepresenteerd, zo schrijft de Communicatie Dienst Suriname vrijdag. Alleen essentiële diensten, door de regering genoemd, mogen diensten aanbieden. Tegen de bedrijven die niet behoren tot de essentiële diensten en toch open zijn voor het publiek, zullen harde maatregelen getroffen worden en eventueel overgaan tot intrekking van de vergunning. 

Ook zijn uitvaartbedrijven verplicht contact te maken met het Clusterteam die de nabestaanden zal begeleiden, aan de hand van de Covid-19 preventie protocollen voor uitvaarten. Voor meer informatie, klachten en aanmeldingen van bedrijven en belanghebbenden kan er gemaild worden naar: [email protected]. De uitvaartbedrijven kunnen zich ook telefonisch aanmelden op: +597 8265056 (mevrouw M. Nelson)

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: