Suriname vraagt Colombia uitlevering opgepakte Nederlandse moordverdachte

Nederlander verdacht van moord op Cubaan te Meerzorg

Een Nederlander, die ervan wordt verdacht dat hij een netwerk van cocaïne smokkelaars aanstuurt, is deze week opgepakt in Colombia, meldt de Nederlandse website Crimesite donderdag op basis van lokale media, zoals de krant El Tiempo en het blad Semana.

Verdachte F.A. de P. wordt in Suriname bovendien gezocht in verband met een moord. Paramaribo heeft de autoriteiten in Bogotá inmiddels om uitlevering van De P. gevraagd.

De P. werd in de westelijke stad Popayán aangehouden. Volgens de Colombiaanse autoriteiten liet hij mensen cocaïne naar Nederland smokkelen door de drugs in hun bagage mee te laten nemen in het vliegtuig.

In het onderzoek naar De P. kwamen de Colombiaanse autoriteiten erachter, dat hij in Suriname gezocht wordt in verband met de moord op Leosbel Izquierdo Noriega. De 28-jarige Cubaan werd op 17 mei doodgeschoten in Meerzorg.

PK

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: