Nieuwe virusmutatie ontdekt in Nigeria

In Nigeria is nog een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken. Dat liet het hoofd van het agentschap voor volksgezondheid van de Afrikaanse Unie (CDC) donderdag weten. Daarbij gaf hij aan dat meer onderzoek naar de mutatie nodig is.

Eerder al werden in het Verenigd Koninkrijk en Zuid-Afrika nieuwe, naar verluidt besmettelijker, varianten van het SARS-CoV-2 virus aangetroffen. Deze leidden tot onrust op de markten en reisrestricties.

‘Het is een andere variant dan het Britse of Zuid-Afrikaanse’, vertelde John Nkengasong, directeur van de Africa Centers for Disease Control and Prevention (CDC) op een online persconferentie vanuit Addis Ababa. ‘De variant die we zien in Nigeria, en dit is nog gebaseerd op zeer beperkte gegevens, heeft de 501-mutatie’, voegde Nkengasong eraan toe, verwijzend naar de zogenaamde 501.V2-variant die half december in Zuid-Afrika werd aangetroffen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: