Ministerie van Volksgezondheid: Bedrijven moeten via ministerie Covid-vaccin kopen

Bedrijven die geïnteresseerd zijn om hun personeel te vaccineren en daarvoor zelf een Covid-19-vaccin willen aanschaffen moeten dat doen via het ministerie van Volksgezondheid. Het ministerie gaat niet stimuleren dat bedrijven zelf een vaccin aanschaffen. Dat zei minister Amar Ramadhin woensdag  tijdens de speciaal ingelaste spoed Covid-19 persconferentie.

‘Een vaccin is een geneesmiddel, dat geregistreerd dient te zijn en waarvoor er dan vergunning nodig is. De regering heeft maandag nog goede afstemming gepleegd met het bedrijfsleven dat geïnteresseerd is om te investeren in vaccinatie en het helpen opzetten van logistiek. De overheid heeft dit met open armen verwelkomd.’

Samen met het bedrijfsleven wil de regering goede afspraken maken en goede overlegstructuren creëren om, zodra het vaccin beschikbaar is, samen te werken op dit gebied. 

Minister Ramadhin riep bedrijven, die zelf het vaccin willen kopen voor hun personeel, op om contact te maken met het ministerie van Volksgezondheid of met de PAHO (Pan American Health Organization). 

De bewindsman geeft de garantie dat het personeel van zo’n bedrijf dan gevaccineerd wordt. Hij benadrukte echter, dat de prioriteit in eerste instantie op gezondheidswerkers en risicogroepen ligt.

Ramadhin zei verder nog, dat er in enkele landen al nep Covid-vaccins beschikbaar zijn. Het ministerie wil daarom het zelf kopen van een vaccin niet stimuleren. ‘Wij hebben eerder gezien dat bedrijven sneltesten verkochten’, sprak de bewindsman.

Maar, volgens hem moet de centrale overheid de betrouwbaarheid van testen kunnen meten en controleren. ‘Als een persoon ergens een test heeft gekocht en zegt dat het betrouwbaar is, kunnen wij de betrouwbaarheid niet controleren, dus gaan wij het ook niet stimuleren.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: