Eigenaar auto treft vanwege avondklok en pech achtergelaten auto op Latourweg gesloopt aan

Een eigenaar van een auto kreeg in de tweede week van december op de Martin Luther Kingweg ter hoogte van de Latourweg autopech. Gelet op het avondklok tijdstip, sloot hij zijn voertuig goed af en liep verder naar huis, zo bericht het Korps Politie Suriname woensdag.

De man ging de volgende dag om zijn auto weer aan de praat te krijgen. Tot zijn ontsteltenis zag hij al vanaf ongeveer honderd meter, dat zijn voertuig aan de voorkant helemaal was gesloopt. In de auto zag hij een man bezig aan het dashboard.

Hij schakelde de politie van het bureau Latour in, waarna de ongeveer 40-jarige verdachte S. werd aangehouden. De man verklaarde tegenover de politie, dat hij niets had gedaan, maar in opdracht van een bij hem bekende heer het voertuig moest slopen.

Op aanwijzing van S. werd het adres van de opdrachtgever te Livorno aangedaan. Van de opdrachtgever ontbrak elk spoor. Wel werden op dat adres de gesloopte onderdelen aangetroffen.

De verdachte S. werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Na afstemming met het Openbaar Ministerie werd de man in voorlopige verzekering gesteld. De gesloopte onderdelen zijn vervolgens afgestaan aan de eigenaar.

Aan de opsporing en aanhouding van de opdrachtgever wordt gewerkt.

error: Kopiëren mag niet!