Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize R. had aardappel met corned beef

Huize P. had rund met kaisoi en worstelen

Recept: Viskroket

Ingrediënten: 1 kg. Vis, 2 takjes selderij, 1 groene madam Jeanet peper, 1 ui, 1 tomaat, 2 sneetjes brood zonder korst, 2 eieren, 2 bouillonblokjes, paneermeel, 50 gr. boter

Bereiding Viskroket

De vis schoonmaken en wassen. Zet in een pan met water de bouillonblokjes, 1 takje selderij en stukje ui. De vis 20 minuten laten koken , laten uitlekken en afkoelen. Daarna de vis ontdoen van vel en graten en fijnprakken. De rest van de ui in de margarine bakken en de in stukjes gesneden tomaat erbij doen en even laten bakken. Het brood weken en uitknijpen. Het uitgeknepen brood, losgeklopt ei, ui, stukjes tomaat en in kleine stukjes gesneden selderij vermengen met de vis. Eventueel zout toevoegen. Het ander ei loskloppen. Van het mengsel balletjes vormen en door het paneermeel halen, daarna door het ei en opnieuw door het paneermeel. De balletjes in hete olie goudbruin bakken.

( Bron: recept; sranang kukru.net)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: