“Regering kondigt alert-fase aan terwijl luchtruim open is?”

De VHP-Abop-regering heeft maandag de alert-fase aangekondigd. De Volksgezondheidsminister Amar Ramadhin is van mening dat Suriname geen tweede covid-golf kan hebben. In dat kader is de avondklok verruimd van 19:00 uur tot en met 05:00 uur. Alhoewel het niet de eerste keer is dat de avondklok ingaat, is het voor menigeen een vraagteken hoe er een alert-fase is aangekondigd, terwijl het luchtruim open is. Het coronavirus wordt ook wel getypeerd als een importvirus, niet zomaar, het allereerste covid-geval in Suriname werd geregistreerd op 13 maart en betrof een reiziger. In Nederland is de situatie uit de hand gelopen en is er een harde lockdown ingegaan. De vrees is dat er weer een reiziger Suriname binnenwandelt en de covid-teller schrikbarende getallen weergeeft.

Een Adekus-student zegt aan Dagblad Suriname dat het opvallend is dat de cCovid-regels niet voor eenieder gelden. “Ik heb niet gemerkt dat de Nederlandse minister, Stef Blok, en de Guyanese president Irfaan Ali de quarantaine doorlopen hebben tijdens hun bezoek in verband met Srefidensi. Voor de gewone burger is de quarantaine een verplichting. Hoe serieus moet je de maatregelen dan nemen? Of zijn politici coronaproof?” Jongeren vinden dat bij de maatregelen het gelijkheidsbeginsel dient te gelden ‘anders werkt het averechts’.

error: Kopiëren mag niet!