Voetballer Messi krijgt van prijs Sport en Vrede 2020

Lionel Messi is uitgeroepen tot ‘kampioen van de vrede van 2020’. De Argentijnse vedette van FC Barcelona kreeg de prijs van de 2020 Peace and Sport Awards uitgereikt door prins Albert II van Monaco.

“Bij Peace and Sport eren we degenen die hun invloed gebruiken om een blijvende impact op de samenleving te creëren en bij te dragen aan een betere en vreedzamere wereld”, zei prins Albert, zelf lid van het Internationaal Olympisch Comité. “

De jury verwees daarmee onder meer naar de Messi Foundation, een non-profitorganisatie die zich toelegt op het uitvoeren van daden van solidariteit en sociale betrokkenheid voor met name minderbedeelde kinderen in vooral Spanje, Argentinië, Mozambique, Palestina, Kenia, Syrië en Nepal. De gehele prijsuitreiking was dit jaar digitaal en Lionel Messi had de onderscheiding al ontvangen zodat hij er mee kon poseren en een kort dankwoord kon uitspreken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: