OM uitgebreid met twee waarnemend substituut-Officieren van Justitie

President Chandrikapersad Santokhi heeft vrijdag in het presidentieel paleis twee waarnemend substituut-Officieren van Justitie geïnstalleerd, Nargies Ganpat, gehuwd Rajaram, en Rabiagatoen Nurmohamed- Mohammedamin. Santokhi zei in zijn toespraak na de installatie, dat beschikbaarheid en integriteit noodzakelijk zullen zijn bij het uitoefenen van deze functie. ‘De regering hecht enorme waarde aan het verder versterken van de rechtsstaat. Een moment waarbij wij overgaan tot het verder beschermen van de samenleving tegen de steeds verruwende criminaliteit’, sprak de president.

Hij is van oordeel, dat er een belangrijke rol is weggelegd voor de waarnemend substituut-Officieren van Justitie en dat zij het gevoel van zekerheid binnen de samenleving moeten bevorderen. ‘U moet zich er ook bewust van zijn, dat u 7 dagen per week, 24 uur per dag Officier van Justitie bent en dat u zich dan ook te allen tijde zodanig zult moeten gedragen. Dat gedragen, houdt niet op bij deze beëdiging. U zult moeten blijven leren.’

Procureur-generaal Roy Baidjnath Panday geeft in gesprek met de Communicatie Dienst Suriname aan, dat het Openbaar Ministerie (OM) na de beëdiging op een formatie van 32 personen is gekomen, waarvan het overgrote deel vrouwen zijn. ‘Daarmee geven wij figuurlijk uiting aan het begrip Vrouwe Justitia. Wij mogen verwachten, dat het Openbaar Ministerie een sterkere performance zal hebben in de komende tijd op velerlei gebied bij het aanpakken van criminaliteit.’

Volgens de Baidjnath Panday zullen de verschillende vormen van criminaliteit aangepakt worden. Hij zegt, dat de anti-corruptie unit reeds geformeerd is. ‘Wij zijn nu bezig met de formatie van de units verkeersrecht, jeugd-, zeden- en huiselijk geweld en zware criminaliteit.’

President Santokhi: ‘U bent de handhaver van de rechtsstaat, de bewaker van de samenleving tegen inbreuken daarop, en de vervolger, indien wet en recht worden geschonden. Ik motiveer u om de samenleving dienstbaar te zijn. Wij zullen samen, regering en Openbaar Ministerie, bijdragen aan een veiligere samenleving. In het belang van de ontwikkeling van Suriname en de veiligheid van haar burgers.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: