‘Mexicaanse Kim Kardashian‘ (30) overlijdt na beruchte billenoperatie

Een populair Mexicaans model met bijna 13 miljoen volgers op Instagram is begin deze maand overleden, vermoedelijk aan de gevolgen van een omstreden operatie aan haar bil. Dat melden diverse Amerikaanse en Mexicaanse media op basis van bronnen in de modellenscene. De 30-jarige Joselyn Cano werd door haar fans de ‘Mexicaanse Kim Kardashian’ genoemd.

De 30-jarige Cano – niet alleen model, maar ook influencer en modeontwerper – reisde volgens bronnen begin december af naar Colombia om daar een plastische ingreep te laten doen. Dat deed ze nadat eenzelfde procedure in de Verenigde Staten was afgewezen. Ze kon terecht in een kliniek in Medellín, waar de operatie relatief goedkoop zou zijn.

Het zou gaan om de Braziliaanse billenlift, een beruchte operatie waarbij de chirurg het eigen vet van de patiënt overbrengt naar de bil om zo een rondere, vollere achterkant te krijgen.

Hoe triest ook, het is niet voor het eerst dat er iemand overlijdt aan de gevolgen van een Braziliaanse billenlift. In november vorig jaar stierven twee Duitse vrouwen aan de gevolgen van de procedure. De behandelend arts werd hiervoor vorige maand aangeklaagd.

Wereldwijd heeft een bilvergroting in 1 op de 3.000 gevallen een dodelijke afloop, bleek vorig jaar uit internationaal onderzoek.

error: Kopiëren mag niet!